News

Prototipët e reja të iPhone pa lidhëse të USB

Posted by Tech Kosova on

Prototipët e reja të iPhone pa lidhëse të USB

Tashmë është e sigurt që Apple do të lërë jashtë portin USB-C për iPhone. Apple tashmë ka patentuar një lidhës të ri. Kushdo që shpreson se Apple do të kalojë në standardin e zakonshëm USB-C, i cili është gjithashtu i integruar në iPad Pro, ndoshta do të zhgënjehet. Apple dëshiron të kapërcejë lidhjen dhe përsëri të mbështetet në standardin e vet, i cili është gjithashtu magnetik. Kushdo që ka menduar se si ta bëjë këtë me lidhjen magnetike mund të marrë një përgjigje nga një patentë e re. Kjo siguron një lidhje që të kujton në mënyrë të habitshme lidhjet...

Read more →

Interesante, iPhone 13 gjithmonë me ekran ndezur

Posted by Tech Kosova on

Interesante, iPhone 13 gjithmonë me ekran ndezur

Duke qenë se është viti 2021, flitet shumë për iPhone-in e ri. Megjithëse është ende herët për detaje, spekulohet se modeli i ri i pajisjes së Apple mund të ketë një ekran gjithmonë të ndezur. Thuhet se, ekrani efikas 120Hz LPTO do të imitojë një ekran të kyçur, i cili do të vijë me disa informacione, siç kemi mundësinë të shohim në telefonat Android. Vetëm sasia e baterisë dhe orës do të dukeshin vazhdimisht, dhe njoftimet vetëm në momentet kur ato shfaqen. YouTubers të mirënjohur tashmë po garojnë se kush do të zbulojë më shumë detaje herët a vonë. Pra,...

Read more →

Nuk e keni ditur më herët: Si të aktivizoni logon e Apple tek telefoni juaj

Posted by Tech Kosova on

Nuk e keni ditur më herët: Si të aktivizoni logon e Apple tek telefoni juaj

A e dinit se logo e kompanisë Apple në telefonat smart nuk është vetëm pjesë e dizajnit por ka një funksion të fshehtë? Logo e mollës në pjesën e pasme të telefonit funksionon edhe si buton sekret. Në modelet e fundit të iPhone ky funksion quhet “back tap” dhe mund të përdoret si një “shortcut”. Për ta aktivizuar duhet të shkoni në “Settings” dhe më pas në kategorinë “Touch”. Në fund fare do të gjeni opsionin “Back Tap” dhe pasi ta klikoni mund të zgjidhni nëse doni të aktivizohet duke e prekur dy herë (double tap) apo tre herë. Më...

Read more →

Cili aplikacion di më shumë për ty?

Posted by Tech Kosova on

Cili aplikacion di më shumë për ty?

Sa herë që mendoni se diçka është falas në Internet, mendoni përsëri – me siguri e keni paguar atë me privatësinë tuaj. Është një sekret i hapur që shumë kompani sigurojnë jetesën nga të dhënat personale të përdoruesve, sepse i ndihmon ata si në vendosjen e reklamave ashtu edhe në vendosjen e përmbajtjes, transmeton Telegrafi. Disa aplikacione, posaçërisht rrjetet sociale, përdorin shumë të dhëna personale, ndërsa disa jo. Këtu është një listë e bërë nga kompania analitike Clario, me 10 aplikacione që përdorin shumicën e të dhënave tuaja. * Facebook – 70% e të dhënave personale të mbledhura * Instagram...

Read more →

Risia në Messenger, tash e tutje do të njoftoheni nëse dikush bën ‘screenshot’ bisedën tuaj

Posted by Tech Kosova on

Risia në Messenger, tash e tutje do të njoftoheni nëse dikush bën ‘screenshot’ bisedën tuaj

Facebooku ka prezantuar veçorinë e re për zhdukjen e mesazheve, që do të shfaqet te Messengeri dhe Instagrami. Veçoria ua mundëson përdoruesve të përcaktojnë mesazhet që të fshihen sapo që përdoruesi tjetër i sheh ato dhe biseda do të mbyllet. “Vanish Mode”, ua mundëson përdoruesve të dërgojnë tekste, emoji, fotografi, incizime zëri, e të cilat do të zhduken menjëherë pasi përdoruesi që merr mesazhin i sheh ato. Për ta aktivizuar këtë përdoruesit mund të shkojnë duke u ngritur lartë në bisedat e tyre përderisa bisedojnë me dikë. Për ta aktivizuar përdoruesit duhet të klikojnë brenda Messengerit në llogarinë e atij...

Read more →