Prototipët e reja të iPhone pa lidhëse të USB

Publié par Tech Kosova le

Tashmë është e sigurt që Apple do të lërë jashtë portin USB-C për iPhone. Apple tashmë ka patentuar një lidhës të ri.

Kushdo që shpreson se Apple do të kalojë në standardin e zakonshëm USB-C, i cili është gjithashtu i integruar në iPad Pro, ndoshta do të zhgënjehet. Apple dëshiron të kapërcejë lidhjen dhe përsëri të mbështetet në standardin e vet, i cili është gjithashtu magnetik.

Kushdo që ka menduar se si ta bëjë këtë me lidhjen magnetike mund të marrë një përgjigje nga një patentë e re. Kjo siguron një lidhje që të kujton në mënyrë të habitshme lidhjet MagSafe në Macbooks më parë. Kontaktet lidhen me tërheqje magnetike, nuk ka nevojë të futni kabllon.

Ky lloj i kabllos së karikimit do të kishte disa përparësi. Kjo do të thotë që asnjë papastërti ose ujë nuk mund të depërtojë në pajisje përmes lidhjes së mbyllur. Nëse aksidentalisht mbërtheni në kabllo, ai do të ndahet nga iPhone pa e ngritur nga tavolina në një hark të lartë ose dëmtuar kabllon.

Apple tashmë ka eksperimentuar me një lidhje të ngjashme për iPad Pro dhe pajisje të tilla si tastiera e saj zyrtare.

(c) Gazeta Express

Partager ce message← Message plus ancien Message plus récent →